tisdag 14 augusti 2012

Tänker vidare

Nja, det får nog bli skolbloggen faktiskt. Gjord och anpassad för syftet så varför krångla till saker och ting? Idén mottogs väl så det är bara att jobba vidare med den. Dock är det mycket nu i uppstarten så vi får väl se när den träder i funktion på riktigt. Mycket att lära och testa först...får nog be Magda om en snabbkurs i lite ditten och datten;).

Första arbetsdagen avklarad och det är som vanligt. Mycket som ska göras och man undrar HUR allt ska vara klart tills barnen kommer, men jag vet att det faktiskt BLIR det.

Vi startade vid lunch i Folkets Hus med en föreläsning om hur vi ser på varandra och hur vi tolkar och ofta misstolkar varandra beroende på var vi själva är i livet och vår förförståelse. Hur vi bedömer och dömer varandra, hur viktigt det är att tänka på vad vi säger om varandra...att vi tänker på vad vi ger för bild av en person till andra. Saker som kan kännas självklara men som kan vara viktiga att påminnas om. Sist men inte minst så handlade det om hur vi ser på oss själva. Tänker vi på saker som har gått dåligt när vi slutar för dagen eller tänker vi på det vi har gjort bra? Vilket får oss att må bäst? Visserligen är det ju bra att reflektera över misstag också för att kunna förbättra sig själv och sitt arbete men tänk på att vara snäll mot dig själv och verkligen se det du har gjort bra..vi är ofta alldeles för dåliga på det! Jag kan lätt fastna i att vara alldeles för självkritisk och det nog ett vanligt fenomen.
Mmmm...många goda tankar att bära vidare!

3 kommentarer:

 1. Vilken bra uppstartsföreläsning! Att påminnas om sådana saker kan ju föra ett arbetslag närmre varandra.
  Reflektion är också en viktig sak. Tyvärr kan jag ibland känna att en inte riktigt har den tid som behövs för att kunna reflektera innan en kommer hem... och så drar man med sig jobbet hem, mentalt...
  Snart ses vi! :)

  SvaraRadera
 2. Och... bloggen kommer nog att bli bra, tänker jag! Själv väljer jag att förlägga kurs/klassbloggar utanför lärportalen - men det är jag det. ;)

  SvaraRadera
 3. Mmm...jag har en tendens att fundera alldeles för mycket kring jobbet. Ibland får man nästan påminna sig själv om att koppla bort;). Utöver blogg så har jag ju dessutom hittat på ett jätteprojekt om Astrid Lindgren*L*. Jag sjösätter Astrid först så hoppas jag att jag får med bloggen också framöver. Syns imorgon:)!

  SvaraRadera